Juliet Victor Furmint Tokaj vitaal lichtgoud/groen. Gelaagd bouquet van grapefruit, jasmijn, pruim, vanille en ceder. Energiek, krachtig en complex van smaak, een explosie van limoenmarmelade, knapperige besjes, crunchy vulkanische mineralen, honing, ceder, vanille en vers geroosterde cashewnoot.

Met hoog extract, veel punch en een rokerige, licht ziltige afdronk. Krachtige droge witte Tokaj met de intensiteit van een Chassagne-Montrachet. Maar dan voor een fractie van de prijs. Voor liefhebbers van hoge witte Bourgogne.

9 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Furmint. 13% alc. Lekker bij langoustines, milde curry’s en wit vlees. Niet te koud schenken rond 12° C.

Juliet Victor Furmint Tokaj

De in totaal 25 ha wijngaarden van Juliet Victor grenst aan het dorpje Mád waar veel van de beste wijnmakers van Tokaj zijn gevestigd. Niet voor niets zag oprichter József Váradi hier de meeste potentie om uitmuntende Hongaarse wijnen te produceren.

De kwaliteiten van het terroir worden volledig benut en de kelder is voorzien van ultramoderne faciliteiten en natuurlijk van traditionele eiken vaten. Al met al dus een uitstekende basis en het mag dan ook geen verrassing zijn dat de Juliet Victor wijnen met regelmaat in de prijzen vallen.

Tokaj

Tokaj staat vooral bekend om zijn witte wijnen. Wat de regio onder meer zo bijzonder maakt, zijn de vulkanische bodems die in het gebied te vinden zijn. Voor inheemse witte druiven als Furmint en Hárslevelű is een belangrijke rol weggelegd.

Hier worden droge en geurige witte wijnen van gemaakt, maar ook Tokaji Aszú: de wereldberoemde zoete wijn uit Tokaj. Het gebied wordt gekenmerkt door een landklimaat waar de winters koud zijn, zomers warm en in de herfst is het ook nog lang warm: een belangrijke voorwaarde om de schimmel botrytis te ontwikkelen voor de beroemde zoete wijnen.