Nativ ‘200 jaar oude stokken‘ Eremo San Quirico, Stroperig dik donkerrood met pikzwart hart. Indrukwekkend rijke geur van gebald zwart en blauw fruit, zoete rode kersen, vanille, ceder, specerijen en kaneel. Majestueus intens en breed van smaak. Boordevol, vleeskersen, cassis, vanille, toast en ceder, doorspekt met zalvend zachte smelt tannines. Robuust, romig en gespierd met enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka. Eindeloos lange afdronk.

Deze 2012 Nativ op houten 'schatkist' van 200 jaar oude stokken van de Aglianico druif is net zo geconcentreerd als de krachtige jaargang 2011. Sensationele wijn! Zeldzaam collectors item.

De wijn is afkomstig van een mini akker van slechts 5 ha met 200 jaar oude stokken! Deze zeldzaam oude stokken leveren per stok nog slechts enkele slokken wijn op. Maar wel van de meest intens rijke soort van heel Italië. De druiven werden met de hand geoogst en voorzichtig in kleine oogstkisten naar de kelder gebracht om volledig intact de gistkuip in te gaan.

Na een lichte kneuzing van de druiven volgde een traditionele vergisting van drie weken. Daarna werd de wijn overgestoken op spiksplinternieuwe vaten van Frans eiken, voor een lagering van 12 maanden.

Aglianico druif

De wijn is gemaakt van de Aglianico druif met de zwarte schil. Aglianico behoort samen met de Nebbiolo en Sangiovese tot de drie nobelste druivensoorten van Italië. De druif staat bekend om zijn krachtige, intense wijnen die na verloop van jaren een enorme complexiteit met een diep warm-kruidig karakter ontwikkelen. Vanwege deze excellente structuur en complexiteit worden deze wijnen ook wel ‘The Barolo’s of the South’ genoemd.

Taurasi/Irpina Campi Taurasini is een oeroud wijngebied dat dateert van 800 jaar voor Christus. Het ligt 50 km. ten noord-oosten van Napels in de wijnregio Campania. De wijngaarden liggen hier op ruim 400 meter hoogte, op vulkanische bodems rondom de uitlopers van de Vesuvio.

Nativ ‘200 jaar oude stokken‘ Eremo San Quirico DOC Campania Italië

Druif: Aglianico
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: NATIV
Wijnstreek: Campania
Land: Italië
Jaar: 2012