Ronco di Sassi Primitivo Appassimento vitaal diep donkerrood met purperen gloed. Rijk en zwoel van geur met donkere pruimen, kersenlikeur, cassis en vanille. Massief en mondvullend breed van smaak met de rijkdom van een Vintage Port: pruimen, krentjes en kirsch met getoast eiken en een vleug vanille in de afdronk.

Alle rijkdom in balans gebracht door een uitstekende fraîcheur. Indrukwekkende Appassimento, net als Amarone gemaakt van ingedroogde druiven. Volledig met de hand geoogst.

100% Primitivo. 15% alc. Gerijpt op eiken vaten. Lekker bij gegrild vlees, pasta bolognese en lasagne.

Ronco di Sassi Primitivo Appassimento

Als top cuveé van het huis is deze Italiaanse rode wijn gebotteld in een luxueuze prestigefles met diepe ziel en gemaakt van ondoorzichtig glas, voor een optimale rijping op fles. Deze rode wijn uit Puglia is net als Amarone gemaakt van ingedroogde druiven. Maar wat houdt Appassimento precies in?

Appassimento

Deze Ronco di Sassi Primitivo Appasimento is gemaakt van met de hand geplukte druiven die 15 dagen aan de wijnstokken droogden. Vervolgens worden de 100% rijpe druiven te drogen gelegd op speciale droogzolders met meerdere luiken in het dak.

Zo kan de wind er makkelijk doorheen waaien. Hierdoor verdampte 50% van het water uit de druiven, waardoor er extra concentraat van fruitsuikers en rijke aroma's vrijkomen.

Uiteindelijk worden ze wel dubbel zo geconcentreerd. Met als resultaat een majestueuze Italiaanse wijn met de rijkdom van een Vintage Port.