Fratelli A&R Barolo Riserva gloedvol warm granaatrood. Breed walmend en zwoel kruidig van geur vol romige kersen, melkchocolade, truffel en ceder. Zacht deinend, vettig en kamerbreed van smaak met hoogpolig kersenfruit, zoete specerijen en typerende Barolo Riserva nuances als ceder, truffel en bosmos. Een indrukwekkend mooie Barolo Riserva uit topjaar 2012. Erg goed. 100% Nebbiolo. 14% alc. 18 maanden gelagerd in eiken vaten en 44 maanden in fles. Perfect bij wildgerechten met truffel en winterschotels met spek, sjalotjes en bos paddenstoelen.

Fratelli A&R Barolo Riserva

Fratelli Antonio & Raimondo, een klassieke en vermaarde wijnproducent in het hart van Barolo. De broers Antonio en Raimondo hebben in 1938 het wijnhuis opgericht met een heldere missie: 'kwaliteit tegen elke prijs'. En daar zijn ze absoluut in geslaagd, want ze hebben vele onderscheidingen op hun naam mogen zetten. Ook wij zijn keer op keer onder de indruk van de constante kwaliteit die geleverd wordt. 

Fratelli A&R Barolo 

Barolo wordt gemaakt van Nebbiolo, een zeer moeilijk te verbouwen druif. Gelukkig weten ze in Piëmonte er wel raad mee en het is dan ook de thuishaven van Barolo wijnen. Ze behoren tot de absolute top van Italiaanse wijnen en staan zelfs bekend als de 'wijn der koningen'. Dat is niet zonder reden, want vanaf de 18e eeuw hadden het Piemontese vorstenhuis en andere koninklijke kringen maar wat veel belangstelling voor deze soort wijnen. 

Barolo heeft sindsdien wel een flinke verandering in stijl doorgemaakt: toen nog zowel rood als mousserend, daarna naar het voorbeeld van Bordeaux gemaakt. Stevig van smaak dus met relatief veel tannines en zuren. En dat is een goede keuze geweest, want inmiddels is Barolo wijn niet meer weg te denken uit de wijnwereld.