Riondo le Piere Prosecco kraakhelder, bruisend lichtgeel met aantrekkelijk frisse groenreflex. En lang aanhoudende fijne mini belletjes. Aromatische, expressieve geur met peer, appel, snoep en witte bloemetjes. Stevige, fris bruisende aanzet, gevolgd door rijp fruitzoetje en sprankelende fris droge finale. Aromatisch glas fris droge Prosecco met grip en bruisend (spumante) karakter. 85% Glera, 15% Chardonnay e.a. 11% alc. Lekker bij garnalensalade, hartige tapas en meloen met parmaham.

Riondo le Piere Prosecco

Prosecco is wellicht één van de meest bekende wijnen uit Italië. Deze licht mousserende wijn wordt meestal gemaakt via een tweede gisting op tank. De belangrijkste toegestane druif is de Prosecco, ook wel Glera genoemd. Het geheel wordt aangevuld met maximaal 15% Verdiso, Pinot Blanco, Pinot Grigio of Chardonnay. Het zijn aangename, ongecompliceerde sprankelende wijnen met lichte fruitsmaken van appel, kweepeer en peer.

Prosecco

De beste productiezones worden vanwege het grote internationale succes van Prosecco door de Italiaanse overheid beschermd met een DOC of een DOCG. Bedrijven die buiten de productiezones vallen of niet aan het productiereglement voldoen mogen de naam 'Prosecco' niet meer op het etiket zetten. In plaats daarvan moeten ze de naam 'Glera' gebruiken, de oorspronkelijke naam van de druif Prosecco. Zo voorkomt de Italiaanse overheid dat grote commerciële bedrijven profiteren van het succes waarvoor wijnboeren jarenlang hard hebben gewerkt.

Prosecco is natuurlijk een heerlijk aperitief, maar ook lekker bij meloen salade met rauwe ham, licht pittige Aziatische gerechten of hartige tapas.