Domaine Fichet Pouilly-Fuissé AOP 'Terroir de Fuissé' Deze goudgele topper uit Bourgogne is rijk aan aroma's van citrus, honing, vanille, amandel en hazelnoot. De wijn heeft een prachtige balans tussen rijp en exotisch fruit, vanille, zuren, mineralen en het o zo bekende botertje. Een fijne Bourgogne wijn met een lange en elegante afdronk.

Prachtige Pouilly-Fuissé van het gerenommeerde Domaine Fichet. De druiven die voor deze topwijn zijn gebruikt komen uit een van de beste wijngaarden uit Pouilly-Fuissé en die het Domaine in zijn bezit heeft. Deze wijn kan absoluut worden gerekend tot grote klasse en heeft alles in huis wat men van een goede Pouilly-Fuissé mag verwachten. Boterig, vet, lobbig en zeer rijk van smaak.

Domaine Fichet

Passie en traditie zijn sinds 1976 van generatie op generatie doorgegeven op het familie-domein van Fichet. Hun visie is de natuur helemaal te respecteren en haar werk te laten doen in de schitterende oude wijngaarden, waarvan de eerste stokken al in 1942 zijn aangeplant. De wijngaarden liggen in kleine, natuurlijke ‘amfitheaters‘ ook wel ‘Lieu Dit‘ genoemd en hebben ieder hun specifieke terroir en specialiteit. Door het toepassen van de traditionele vinificate methode, maken zij iedere wijn weer uniek omdat het specifieke en pure karakter dan naar voren komt. De wijnen van Domaine Fichet weerspiegelen als geen ander deze karakteristieke eigenschappen, ze zijn rijk van smaak met een mooie rustieke ondertoon.

'Terroir de Fuissé'

Terroir de Fuissé‘ is een stukje wijngaard, ook wel 'Climat' of 'Lieu Dit' genoemd. Dit is een term waarmee een wijn wordt aangeduid van een specifieke in het bijzonder genoemde locatie. In de kleine wijngaard van Terroir de Fuissé staan de wijnstokken in een perfecte bodem van klei op de schitterende hellingen, waar de druiven net even iets meer zonneschijn vangen.

Pouilly-Fuissé

Pouilly-Fuissé komt uit het zuiden van de Bourgogne, uit de dorpjes Pouilly en Fuissé. De namen van deze dorpjes zijn in een ver verleden samengevoegd tot appellation en hier staan dan ook de beste wijngaarden. De dikke kleiachtige kalkbodem is zeer bepalend en vormt de basis voor het enorme succes van deze appellation. Pouilly-Fuissé wijnen zijn gemaakt van 100% Chardonnay. Het zijn stevige Chardonnay wijnen die vaak op houten vaten worden gerijpt.