Two Rivers Clos des Pierres Chardonnay, krachtig blinkend diep goudgeel. Bourgondisch rijk van geur met rokerige citrus, roomboter, karamel, toast en een prachtige mineraliteit. Kamerbreed en vol van smaak met ladingen citrus, witte perzik en getoast eiken. Goed stevig van textuur met een lekkere bite en veel fraîcheur.

Uitbundig rijke Chardonnay met een knipoog naar de enorme intensiteit van een Bâtard-Montrachet. 11 maanden gerijpt op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuw. 100% Chardonnay.

Wereldklasse Chardonnay met de finesse en diepgang van een grote witte Bourgogne als een Puligny-Montrachet, maar dan voor een franctie van de prijs. Unieke wijn van David Clouston. Heeft het exotische fruit van een Smith Haut Lafitte met de fraîcheur van Nieuw-Zeeland.

De druiven van deze sublieme Chardonnay zijn voor 100% met de hand geplukt. Daarna heeft de wijn 11 maanden mogen rijpen op Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuwe vaten. De helft van de wijn onderging dan nog een malolactische fermentatie. Wijnmaker David Clouston koos voor zachte persing van hele trossen, om de optimale kwaliteit van het sap te bereiken.

De terroir waar deze druiven groeien ligt in de Wairau Valley, waar veel gesteente is. Vandaar ook de benaming 'Clos des Pierres'. Dit gesteente houdt de warmte goed vast, en geeft dit tijdens de koelere nachten langzaam af, waardoor de druiven perfect op temperatuur blijven, en kunnnen rijpen tot een topkwaliteit.

Two Rivers Clos des Pierres Chardonnay Marlborough Nieuw-Zeeland

Druif: Chardonnay
Alc: 13%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Two Rivers
Wijnstreek: Marlborough
Land: Nieuw-Zeeland
Jaar: 2015