Dolianova Nuragus Sardegna, energiek blinkend lichtgeel met frisse goudglans. Krachtig en intens van geur vol witte perzik, gele grapefruit, nectarine, acaciabloesem en een crispy minerale crunch.

Stevig en saprijk van smaak barstensvol rijp fruit, fijne zuren en een ziltig malse ‘bite’. Mond vullend breed met intens lange fris droge finale.

Boeiend glas klasse wit met hoge concentratie aan fruit en mineralen. Houdt het midden tussen de perzik-kracht van Viognier, het ziltige van Albariño en de frisheid van Pouilly-Fumé.

Verrassend goed. 100% Nuragus van 90 jaar oude stokken. 13% alc. Lekker bij kreeft, gegrilde vis, wit vlees en verse pasta.

Een verrassend mooie witte specialiteit uit Sardinië, gemaakt van 90 jaar oude stokken. Combineert het perzik van Viognier, het ziltige van Albariño en de frisheid van Pouilly-Fumé.

Nuragus Druif

De Nuragus druif waar de wijn van is gemaakt, werd al 1200 jaar vóór Christus door de Feniciërs op Sardinië aangeplant.

Waar de druif uitgroeide tot dé witte wijn specialiteit van Sardinië met een eigen DOC (Nuragus di Cagliari). De Nuragus is een productieve druif die zorgt voor heerlijk frisse pretentieloze witte wijnen voor aan tafel. Die op elke wijnkaart in Sardinië staan aangeprezen als dé ideale partner voor bij oesters en vis.

Als het rendement van deze druif wordt getemperd, zoals bij deze wijn van een perceel 90 jaar oude stokken (aangeplant in 1925), die nog slecht enkele trossen per stok geven, stijgt de kwaliteit naar een hoog niveau.

Vergelijkbaar met de mooiste droge witte wijnen die er zijn. De diepgewortelde Nuragus stokken bouwen hier een schat aan minerale rijkdom op mét behoud van fraîcheur, die de rijkdom zo goed in balans houdt.

Met als resultaat een vol fruitige klasse wijn met een stevige ‘bite’ en een mineraal fris karakter.

Sardinië

In Sardinië beslaat de druiventeelt ongeveer 43.000 hectare. De bodem kenmerkt zich voornamelijk door graniet, kalk, grind, kleigrond en rotsgesteente. De grond op Sardinië erg droog. Er worden zowel blauwe als witte druiven verbouwd op het Italiaanse eiland.

De meest aangeplante witte druif is de Nargus. Deze druif wordt voornamelijk verbouwd in de provincies Cagliari en Oristano. Sinds 1975 wordt de Nuragus van Cagliari als DOC wijn erkend.