Anna's Way Sauvignon Blanc Marlborough klaterend fris in de neus met aansprekende aroma’s van meloen, guave, passievrucht en citrus aangevuld met tonen van verse basilicum, een toefje dille en een vleugje rokerigheid. Zacht en rond in de mond, waar rijpe tropische smaken en pittige kruiden domineren. Een subtiel vleugje eikenhout, dat aanhoudt tot diep in de afdronk, toont de ware klasse van deze onderscheiden en fabelachtig lekkere Sauvignon Blanc.

Anna's Way Sauvignon Blanc Marlborough

Knisperfris, watertandend lekker en honderd procent vegan. Nieuw-Zeeland staat bekend om haar frisse Sauvignon Blancs, met de loepzuivere exemplaren uit Marlborough als smaakvolle toppers. De meervoudig bekroonde Anna’s Way Sauvignon Blanc is het schoolvoorbeeld van de klassieker uit Marlborough: vol tropisch fruit, pittige kruiden en een subtiel vleugje eiken.

De Awatere Valley is een van de drie subgebieden in de wijnregio Marlborough. De meeste wijnen worden gemaakt in Wairau Valley en de Southern Valleys. Dat is niet zonder reden: met haar steile hellingen vormt de Awatere Valley een echte uitdaging voor wijnmakers. De oceaaninvloed in het gebied, met lange dagen en koude nachten, in combinatie met de droge ruige grond - waardoor de wijnstokken een diep wortelsysteem moeten aanleggen - compenseren die uitdagingen ruimschoots.

De druiven rijpen er langzaam en hangen enkele weken langer aan de stokken dan gebruikelijk. Dat komt tot uiting in een grotere smaakintensiteit, uitgesproken mineraliteit en heerlijke kruidachtige smaken, veelal met een betere structuur en complexiteit. De Awatere Valley brengt dan ook hoogstaande Sauvignon Blancs voort, die wel eens worden vergeleken met de juweeltjes uit de Loire. Een vergelijking ook opgaat voor deze goudblinkende Anna’s Way.