Wijngoed Thorn Dornfelder diep donkerrood/purper. Fruitrijk bouquet van bosbes, braam en vlier met impressie van viooltjes. Volle smaak vol rood en zwart fruit als framboos, braam en zwarte bessen met goed concentraat en een zachte, soepele textuur. Kleine touch van karamel en vanille.

Fluweelzachte afdronk met milde, rijpe tannines. Uitstekende, boterzachte Dornfelder uit rijk jaar. Deels voor 6 maanden gerijpt in oude barriques van Frans eikenhout. 100% Dornfelder. 12% alc. Lekker bij gegrild vlees, geroosterde kwartel en gegrilde groenten.

Wijngoed Thorn Dornfelder

Eigenaar Harry Vorselen sloeg in 2001 een andere weg in en besloot met zijn vrouw om in Limburg, in het prachtige plaatsje Thorn om precies te zijn, eigen Nederlandse wijn te maken. Hoewel Limburgse wijn destijds niet op het huidige niveau zat, zag Harry al groots potentieel en richtte Wijngoed Thorn op. Vooral de hoeveelheid grind geeft de wijnen hun kenmerkende minerale karakter.

Niet alleen breidde hij in de jaren erna de wijngaarden uit tot 7 hectare met vooral de aanplant van Riesling, Pinot Gris, Dornfelder en Auxerrois druiven. Ook zette hij zich samen met Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyk in België in om van de Maasvallei Limburg een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) te maken.

Limburgse wijn

Jaren na de aanvraag is die gewilde Beschermde Oorsprongsbenaming in 2018 eindelijk een feit geworden. Extra bijzonder is dat dit de eerste grensoverschrijdende appellatie in Europa is en dus zowel voor Nederland als voor België van toepassing is.

De al genoemde aanwezigheid van grind heeft dus een zeer positieve invloed op de druiven. Daarnaast is dit het droogste stukje land van Europa en kent de regio vele grote wateroppervlakken. Hierdoor blijven extreme schommelingen in temperatuur en vorstschade beperkt.