Karl Pfaffmann Dornfelder vitaal donker purperrood. Aantrekkelijke geur van zoet donker bosfruit, vlier en viooltjes. Sappig en vol romig van smaak, rijk aan braambessen, zwarte kersen en bosbessen met een zachte textuur, volle body en goede concentratie.

Klassieke Dornfelder vol zoet bosfruit van topproducent. 100% Dornfelder. 13,5% alc. Lekker bij charcuterie, hertenbiefstuk en belegen kazen.

Karl Pfaffmann Dornfelder

Al zolang de familie Pfaffman actief is in de landbouw wonen zij in het dorpje Walsheim, praktisch tegen de Franse grens aan. Tot 1950 was het maken van wijn slechts een onderdeel van alle werkzaamheden op de boerderij.

Maar dat veranderde toen Karl Pfaffman vanaf 1950 de leiding kreeg. Hij breidde het aantal hectare wijngaarden flink uit en verlegde de focus op het maken van Duitse wijn. Het wijnbedrijf is sindsdien alleen maar gegroeid en een begrip geworden.

Tegenwoordig zwaait kleinzoon Markus Pfaffman de scepter. De toegewijde familietraditie staat centraal en de benodigde kennis is van generatie op generatie doorgegeven. Daarom kennen ze alle ins en outs van elke druif en weten ze het terroir te weerspiegelen in het glas.

Dornfelder

Dornfelder is één de meest geliefde Duitse druiven en is een kruising van Helfenstener en Heroldrebe. Het is een robuuste druif die verrassend fruit rijke, stevige en soepele rode wijnen voortbrengt, veelal in een droge stijl.

Wanneer wijnmakers voor vat rijping kiezen, wordt het geheel wat complexer van smaak. Ook is het voor wijnboeren een fijne druif om mee te werken, omdat Dornfelder niet zo gevoelig voor rotting als bijvoorbeeld Spätburgunder. Wel is het belangrijk om al vroeg in het seizoen de trossen te verwijderen, vanwege de anders te hoge opbrengst.