Villa Blanche Chardonnay, deze Chardonnay kent een mooie balans tussen rijp fruit dat doet denken aan tropische vruchten als mango en banaan, ondersteund door een beetje boter en vanille door de paar maanden lagering op houten vaten. Tegelijkertijd is de wijn niet zwaar, maar zacht en fris.

Calmel & Joseph in Montirat bij Carcassonne, is één van dé Chardonnay specialisten ter wereld. Hier selecteerden Astrid Joosten, naast programma-maker en presentatrice ook gepassioneerd vinoloog, en Thérèse Boer, sommelier/eigenaar van de Librije, deze speciale cuvée. Calmel & Joseph selecteerde dan ook de allerbeste druiven van de mooiste zuidelijke hellingen. De wijn wordt inmiddels met veel succes geschonken in hun nieuwe restaurant Brass Boer in Bonaire.

Het succes wordt ook internationaal erkend, want de Villa Blanche Chardonnay won ook dit jaar goud op het concours van Beste Chardonnays ter Wereld. Al drie jaar op rij staat deze in de top 10 van de beste Chardonnays ter wereld. En dat uit maar liefst 800 inzendingen uit 38 landen. Ook is de witte Franse wijn onderscheiden met een Decanter Wine World Award.