Domaine Grand Roche Chablis Premier Cru AOP Les Beauregards fonkelfrisse, licht goudgele Chablis met groene reflecties die de overweldigende en frisse fruittonen verklappen. Deze Premier Cru heeft gerijpt op roestvrijstalen tanks met als resultaat een heerlijk pure vertolking van het terroir en het verse Chardonnay-fruit.

Uit het glas stuiven verlokkelijke aroma’s op van citrusfruit en witte bloesem. In de mond trakteert deze top-Chablis wederom op citrus en een fraaie minerale verfijning. Nu al heerlijk op dronk en als u het kunt opbrengen deze top-Chablis een jaar of drie op te leggen, wordt uw geduld zeker beloond met nog meer complexiteit.

Domaine Grand Roche Chablis Premier Cru AOP Les Beauregards

Domaine Grand Roche is een familiebedrijf in Bourgogne, opgericht door Erick Lavallée in 1987. Het domaine telt 22 hectare wijngaarden in Chablis en Auxerrois. Deze Domaine Grand Roche Chablis Premier Cru Les Beauregards geldt als het paradepaardje van het huis.

De wijnmakers van Domaine Grand Roche weten de natuurlijke smaken van de druif en de kwaliteiten van het specifieke terroir optimaal tot uitdrukking te brengen in deze wijn. En dat proef je in deze schitterende wijn, die behoort tot de allerbeste van de regio.

Premier Cru Les Beauregards

Les Beauregards is een van de bekendste Premier Crus in Chablis. De op het zuiden gerichte wijngaard biedt de druiven beschutting tegen de koude noordelijke wind en zorgen er gelijktijdig voor dat de Chardonnay druiven optimaal profiteren van de zon. Die ligging maakt, in het toch relatief koele klimaat in Chablis, het verschil. De druiven rijpen optimaler en dat geeft de topwijnen uit Les Beauregards meer body dan de wijnen afkomstig van wijngaarden die zijn aangelegd in het vlakkere omliggende land.

Bovendien profiteren de druiven van de unieke kenmerken van het zogenaamde Kimmeridge: een mengsel van kalk, klei en fossiele oesterschelpen dat in het Jura tijdperk is gevormd door miljarden schelpdieren die op de zeebodem leefden. Miljoenen jaren geleden was de grond, waar anno nu de wijnstokken het uitzicht bepalen, namelijk een zeebodem. De beste wijngaarden in Chablis, waaronder de Premier Cru Les Beauregards, zijn op deze bodems te vinden.