Cru de Beaujolais Juliénas stevig diep vitaal fonkelend bessen rood van kleur. Vol geurig, rijk gefruit bouquet waar je vrolijk van wordt. Met wilde bramen, frambozen en aardbeien in overvloed. Lekker sappig en rijp van smaak van smaak met weer volop bosfruit en die voor Juliénas typerende ‘zalvend zachte’ fruit textuur, die aan ‘Volnay’ doet denken (die heeft door zijn laagje klei in de bodem namelijk óók dat ‘malse fruitzalfje’).

Harmonieus en karaktervol van structuur. Smaakrijke mals gefruite klasse Juliénas uit fraai ontwikkeld jaar. 100% Gamay, 13% alc. Nu van genieten tot 2022 bij charcuterie, kip aan het spit, cock au vin of spaghetti bolognese.

Cru de Beaujolais Juliénas

In Beaujolais vinden we 10 Crus: Brouilly, Côte de Brouilly, Chénas, Chiroubles, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié en Saint-Amour. Dit zijn de meest bijzondere rode wijnen uit Beaujolais. Elk dorp maakt wijn in een geheel eigen stijl en zet zijn naam op het wijnetiket. Van deze 10 Crus is Juliénas de meest romig zachte.

Al ruim 2000 jaar wordt in Juliénas wijn verbouwd en daarom kent de wijnbouw in Beaujolais hier dan ook zijn oorsprong. Naar verluidt is de naam Juliénas afgeleid van Julius Ceasar. Het bijzondere karakter ontleent de Franse wijn aan de grote verscheidenheid aan bodems, graniet, klei en zand.

Beaujolais wijn

Rode Beaujolais wijn wordt altijd gemaakt van 100% Gamay: een druif die ook echt zijn thuis in Beaujolais heeft gevonden. Zo'n 95% van alle Gamay stokken bevinden zich in Beaujolais. Het kleine overige percentage staat in Zwitserland en Nieuw-Zeeland aangeplant.

Gamay wijn kenmerkt zich zijn fruitige en soepele smaak met frisse zuren en weinig tannines. Typerende aroma's zijn aardbei, framboos en kers en soms aangevuld met een vleugje specerijen. Ze zijn het lekkerst als ze jong worden gedronken (met uitzondering van de Crus de Beaujolais) en ze kunnen zelfs licht gekoeld worden geschonken.