Grivesac Bordeaux AOP fonkelende dieprode wijn met robijnrode schakeringen, die trakteert op een complex boeket van gedroogde pruimen, paprika, ceder en rokerige tonen. In de mond geven rode bessen een extra fruitig karakter aan deze wijn die daarnaast ook de rijke smaken vertoont van pruimen en zwarte peper. Met krachtige tannines staat deze harmonieuze Bordeaux stevig in zijn schoenen.

Grivesac Bordeaux AOP

Bordeaux is een van de meest prestigieuze wijngebieden ter wereld. Dit komt voornamelijk door de ligging en door de samenstelling van de grond. Druiven profiteren van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn niet te warm, de winters zijn zacht. Bovendien worden de druiven tegen een te felle Atlantische wind beschermd door een natuurlijk barrière van heuvels en dennen.

De bodem met kalk, kiezel en klei levert ook een flinke bijdrage aan de kwaliteit van wijnen uit Bordeaux. De ligging aan grote rivieren als Dordogne, Garonne en Gironde biedt de garantie dat er het hele jaar door voldoende water beschikbaar is voor de wijngaarden.

Merlot en Cabernet Sauvignon

De belangrijkste druiven in Bordeaux zijn Merlot en Cabernet Sauvignon. Die eerste geeft souplesse en kruidige tonen aan een wijn, terwijl die tweede garant staat voor fruit en kracht. In grote rode Bordeauxwijnen kunnen bovendien ook druiven voorkomen als Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère.

De klasse van een wijnmaker uit zich in hoe de blend wordt samengesteld. Die blend kan elk oogstjaar namelijk anders zijn, omdat het ene ras zich in een bepaald jaar misschien net iets beter ontwikkelt dan het andere. Dat vraagt vakmanschap, kennis en flexibiliteit van de wijnmakers.

Grivesac beschikt over ervaren mensen, die exact weten welke samenstelling tot de beste kwaliteit leidt. In oogstjaar 2015 waren daar geen ingewikkelde formules voor nodig. Het was immers het topjaar waarin Merlot en Cabernet Sauvignon perfect tot rijping kwamen en samen glansrijk deze Grivesac Bordeaux op de planken zetten.