San Silvano Inzolia Terre Siciliane IGT schitterende ronde witte wijn uit Sicilië met een heldere strogele kleur en groene nuances. Intens en frisse geur met aangename indrukken van citrus, grapefruit, perzik en amandelen. Sappig en fris in de mond met een boterzachte smaak. De lange afdronk is intens fruitig en verleidelijk. Een heerlijke jonge dartelende wijn.

San Silvano Inzolia van Castellani

De familie Castellani staat erom bekend wijnen in de spotlights te zetten, waar men nog niet zoveel over heeft gehoord. Neem nu het typische Siciliaanse druivenras Inzolia, dat al sinds de 17e eeuw op het eiland staat aangeplant. Onbekend omdat er nog niet eens 10.000 hectare van staat aangeplant, maar helaas wel geheel onterecht. De inzolia wordt namelijk door de wijnmakers geroemd als Sicilië's beste witte druivenras.

Het wijnhuis Castellani werd officieel opgericht in Montecalvoli aan het einde van de 19e eeuw. Wijnmaker Alfred besluit dan te beginnen met het bottelen en de verkoop van zijn wijn, maar ook daarvoor werd er al lang wijn gemaakt in de familie. Alfredo’s zoon Duilio, helpt samen met zijn broer Mario met het maken van de wijn en het wijnhuis krijgt steeds meer bekendheid. De wijn werd destijds gebotteld in typisch met stro bedekte kolven.

Vele jaren later komt ook de neef van Duilio, Roberto, briljant journalist bij de krant "Il Giornale del Mattino" bij het bedrijf en draagt bij aan de groei. Vandaag de dag staat nog steeds de familie Castellani aan het roer en worden er de mooiste wijnen gemaakt in heel Italië.

San Silvano Inzolia 

De Inzolia druif is een typisch Italiaanse druivenras en komt oorspronkelijk van het zonnige eiland Sicilië. Tegenwoordig vindt u de druif ook heel kleinschalig in Toscane. Het is één van de 'rising stars' van Italië, nog niet erg bekend maar wel al zeer bemind. Vroeger werd de druif alleen gebruikt voor de Marsala wijnen, maar tegenwoordig is het een goede partner voor een blend van veel droge wijnen.

Sinds een tijdje worden er ook Cépage wijnen van de druif gemaakt. Hoewel dat niet eenvoudig is, gaan toch steeds meer wijnmakers deze uitdaging aan. De druif brengt namelijk vaak in zijn eentje niet hele spannende wijnen voort. Wanneer het een wijnmaker toch lukt, komen er vaak verrassende wijnen uit voort met florale, fruitige en notige aroma's.