La Coturnice 'Quattro Vitigni' Sicilië, La Coturnice is gemaakt van een speciale compositie van de 4 meest karakteristieke druiven van Sicilië. Verkwikkend zuiver met de citrus van Insolia, de mineraliteit van Catarratto, het perzikje van Chardonnay en het vulkanische van Grecanico.

La Coturnice 'Quattro Vitigni' Sicilië

De wijntradities van het zonovergoten eiland Sicilië gaan terug tot de oudheid. De Grieken brachten de wijnbouw naar dit eiland en bouwden overal tempels, theaters en steden. Na de heerschappij van de Romeinen is Sicilië in de loop van de eeuwen door verschillende landen en volkeren overheerst. Pas vanaf de 19e eeuw ging het deel uitmaken van Italië. Het is dan ook geen verrassing dat Sicilië één groot museum is van verschillende culturen die samen komen.

Door de warmte is het nodig een groot aantal wijngaarden te irrigeren. De meeste wijnstokken staan aangeplant in het westelijk deel van het eiland in de vlaktes en de heuvels rond Trapani. De beste wijngaarden komen uit het noorden en oosten van de koele heuvelachtige gebieden. Rond de vulkaan de Etna is de bodem van nature vulkanisch, de rest van het eiland heeft een variatie van klei en kalk tot pure kalksteen.

Het noordelijk en oostelijk deel van het eiland zijn koeler en hebben minder last van droogte dan de rest van Sicilië.