Bric Cenciurio Coste di Rose DOCG Barolo ’Cru’ Piemonte Italië, vitaal baksteenrood met diepe kern. Bijzonder complex en verleidelijk van geur. Vol, breed en boers met hartige kruiden, aardse truffel, leer, gerookte ham, blauwe bes, rozen en kirsch. Mooi rond en romig vol van smaak met kersenbonbons, aardse zoetheid, tabak, viooltjes en truffel.

Verleidelijke top Barolo met grandeur, veel finesses en enorme lengte. 13,5% alc.

Een verleidelijke topwijn met grandeur, veel finesse, een enorme lengte en een romige smaak. Hij is gemaakt in de wijngaard Costi di Rose, middenin het hart van Barolo, en heeft door de wijngaardbenaming het label 'Cru'. 

Nebbiolo

De Nebbiolo druif kent een eeuwenoude geschiedenis, al vanaf de eerste eeuw van onze jaartelling. Ondanks de rijke historie zijn Nebbiolo wijnen niet altijd in trek geweest. De zuren waren lange tijd te prominent aanwezig. Daarom werd de druif tot aan de negentiende eeuw vaak als basis van zoete wijn gebruikt. Pas na de intrede van moderne technieken, waaronder de voor Nebbiolo belangrijke malolactische vergisting, is de populariteit van de druif flink toegenomen.

Dankzij de vele tannines in de schil en de kenmerkende hoge zuurgraad hebben Nebbiolo wijnen een ongekende bewaarcapaciteit. Direct na de vinificatie bevatten de wijnen nog strenge tannines, maar na een lange rijping van minimaal 18 maanden in eikenhout wordt de wijn een stuk zachter en treden de typische Nebbiolo smaken naar voren. De Nebbiolo komt het beste tot zijn recht in de heuvels van Piemonte en is daarmee ook de bekendste druif van de streek.