Grande Alberone Chardonnay Catarratto Inzolia IGT deze Grande Alberone is ontstaan uit een blend van de druivensoorten Chardonnay, Catarratto en Inzolia. Het resultaat is een frisse volle en lobbige witte wijn met een prachtige strogele kleur. Geuren van citrus, bloesem, perzik, meloen en kruiden stuiven als een dolle uit het glas. In de mond proeven we citrus, tropische vruchten, lichte aardse en kruidige tonen.

De wijn is mooi in balans met het fruit en de frisse zuren en heeft een frisse afdronk waar geen einde aan komt.

Grande Alberone Chardonnay Catarratto Inzolia IGT

De range Grande Alberone van het huis Provinco bestaat uit wijnen die gemaakt zijn tot een bijzondere cuvée. Het verhaal van de wijnboer over de conditie van de wijngaard, traditie, het beheer en het klimaat worden hierbij hoog in acht genomen. Nadat alles zorgvuldig in kaart is gebracht worden alleen de rijpste en gaafste druiven geselecteerd. Hierdoor probeert men de karakteristieke aroma’s per regio zo goed mogelijk vast te houden.

Van de frisse geur uit het noorden van Italië tot aan de warme, zwoele smaken uit het zuiden. Ze zijn allemaal verenigd in deze schitterende wijnen.

Wijnhuis Provinco

Het huis Provinco in Italië is één van de betrouwbaarste adressen als het gaat om kwaliteitswijnen en een van de grootste in Italië. In de jaren ’70 is het allemaal begonnen met een aantal coöperatieve wjin boeren, zij  besloten hun vakmanschap, passie en deskundigheid samen te bundelen. Met groot succes:  Vandaag de dag bestaat het huis uit vele kleine wijnboeren en wijnkenners, die gevestigd zijn is verschillende regio’s en gebieden.  B

ij de wijnen proef je echt het vakmanschap en met name de karakteristieke stijl van de wijnen geeft echt de pure passie voor het vak weer. Niet voor niets siert hun prijzenkast al jarenlang vele medailles en waarderingen en zijn ze meerdere keren bekroond tot Best Producer of Italy.