Rolling Cool Climate Chardonnay helder goudgele wijn waarin het tropische karakter van een Chardonnay uit Australië op weergaloze wijze wordt gecombineerd met de klasse van zijn elegante en klassieke soortgenoot uit Bourgogne. In de neus betekent dat veel tropisch fruit als banaan en meloen, aangevuld met frisse citrustonen.

Ook in de mond een tropische fruitmand en verfrissende citrus. En omdat deze Chardonnay even heeft geflirt met eiken, heeft de Rolling Chardonnay bovendien dat lekkere, romige mondgevoel.

Rolling Cool Climate Chardonnay

Niet veel wijnmakers wagen zich aan druiventeelt in koelere klimaten en al helemaal niet als men om die koelere omgeving te bereiken flink de hoogte in moet. Toch doen enkele rassen, waaronder Chardonnay, het juist op grote en koele hoogte en toch lekker dicht bij de zon, heel goed. De druif krijgt precies de juiste hoeveelheid zonuren, terwijl koele luchtstromen op grote hoogte ervoor zorgen dat de druif langzaam rijpt. Dat levert de mooiste aroma’s op.

Op voorwaarde dat de wijnmaker goed weet waar-ie mee bezig is. Want alleen de allerbeste vakmensen kunnen zo een wijn maken met een schitterend en verfijnd karakter, die breed inzetbaar is en die het beste van twee klimaten in zich heeft. Dat is waarom deze wijn het predicaat Cool Climate (juist: koel klimaat) heeft gekregen. Cool Climate-wijnen winnen wereldwijd aan populariteit en zijn bezig met een niet te stuiten opmars. Ze zijn namelijk veelzijdig, met een verrassende complexiteit en diepte. Deze prachtige Rolling Cool Climate Chardonnay, uit de meermaals onderscheiden wijnserie Rolling Wines, is daar het bewijs van.

De klasse van Cumulus Wines

Het Australische Cumulus Wines heeft vakkundige en gepassioneerde wijnmakers in dienst, die weten hoe ze het beste uit een druif halen. Het wijnhuis is gelegen in Central Ranges, Orange in de wijnregio New South Wales. Het is de hoogste, zonnigste en grootste wijnregio met een koel klimaat in Australië. Dat microklimaat geeft de Chardonnay de verfijnde elegantie die we kennen van de grote Chardonnays uit het Franse Bourgogne en de rijke, tropische geuren en smaken van de Australische collega. Daarmee biedt deze Rolling Cool Climate Chardonnay het beste van twee werelden.