Weixelbaum 'Stephanus' Grüner Veltliner strak lichtgoud met groen reflex. Rijk en mineralig van geur met Golden Delicious appel, peper en witte bloesem. Verfrissend en strak van smaak met groene pruim in een fris stenige peperige stijl. Strakke, rokerige Grüner met typerend rokerig karakter. 100% Grüner Veltliner. 12,5% alc. Lekker bij quiche met asperges, jonge geitenkaas en gerookte ham. 

Weixelbaum 'Stephanus' Grüner Veltliner

Weingut Weixelbaum is al sinds 1770 een echt familiebedrijf. De familie bezit nu in totaal 22 hectare wijngaard in de regio Kamptal. Gabi en Heinz Weixelbaum produceren hier voor 90% witte Oostenrijkse wijnen van Sauvignon Blanc, Riesling en hoofdzakelijk Grüner Veltliner op bodems die veel löss en gneis bevatten. De nationale trots, de Grüner Veltliner druif, gedijt namelijk perfect op bodems met löss en gneis-gesteente voor een fijne mineraliteit in de witte wijn.

Weingut Weixelbaum

Voor de familie Weixelbaum is het van uiterst belang om de wijngaarden zo te bewerken dat dit aansluit bij de behoeften van de natuur. Dit houdt in dat ze groene bemesting en een mix van zaden gebruiken, de bladeren handmatig snoeien en ook alle druiven met de hand oogsten. En dat werpt zijn vruchten af, want hun Oostenrijkse wijnen behalen de laatste jaren hoge scores bij de internationale wijnpers.