Idisma Drios Chardonnay fel blinkend groengoud. Topkleur. Zeer aantrekkelijk Bourgondisch bouquet van citrus, grapefruit en ananas met vanille, ceder en smeulend haardvuur à la Puligny-Montrachet. Kamerbreed en enorm geconcentreerd van smaak met citroenolie, gele grapefruit en een Bourgondisch geroosterd hazelnootje.

De uitstekende frisheid en het vulkanische ziltig/stenige karakter brengen alle rijkdom in balans. Top Chardonnay in Puligny-Montrachet stijl van één van de beste wijnmakers van Griekenland. 6 maanden ‘sur lie’ gerijpt in Franse eiken vaten (1/3 nieuw).

100% Chardonnay. 13,5% alc. Gebotteld op chique Bourgogne fles met diepe ziel. Fantastisch bij langoustines met kaviaar, coquilles en kreeft.

Idisma Drios Chardonnay

Griekenland is het oudste Europese wijnland, maar ondanks dat is Griekse wijn nog relatief onbekend bij het grote publiek. Lange tijd liet de kwaliteit te wensen over. De belangrijkste reden is dat er geen wijnwetgeving bestond totdat Griekenland onderdeel werd van de EU.

Met de intrede van beschermde herkomstgebieden, regels rondom de opbrengst per hectare én een nieuwe generatie wijnmakers, is het niveau flink gestegen. Daarnaast is Griekenland omgeven door zeeën, waardoor de wijnbouw profiteert van een mediterraan klimaat. Het gebeurt dan ook steeds vaker dat we verrast worden met mooie kwaliteitswijnen.