Château Haut Larguet Saint Emilion Grand Cru AOC een schitterende robijnrode wijn met paarse rand en de rijpe en charmante geuren van kersen, bessen, vanille en een delicaat pepertje. Rond en aangenaam krachtig in de mond, met tonen van rode en zwarte bessen. Een krachtige Grand Cru met een vriendelijke inborst dankzij een 12 maanden durende VIP-behandeling in eikenhouten vaten. Dat levert mooi gepolijste tannines op en een perfecte balans tussen fruit en kruidig hout. Indrukken die lang aanhouden in de bijzonder aangename afdronk.

Château Haut Larguet Saint-Émilion Grand Cru AOC

Een magnifieke wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Saint-Émilion. De wijn komt uit de kelder van de gepassioneerde familie Bourrigaud, die de kunst van het wijnmaken al acht generaties in de vingers heeft. Fruit en kruiden in overvloed. Uit het topjaar 2016 en geleverd in een originele houten château-kist.

Château Haut Larguet is een prachtig meesterwerk van de familie Bourrigaud, die al sinds de 18e eeuw verleidelijke klassewijnen weet neer te zetten. Een familie met een rijke traditie en historie, die al door 8 generaties is voortgezet. Pascal Bourrigaud is van die 8e generatie en houdt met veel passie en enthousiasme de familietradities in ere.

Zo selecteert ook hij alleen de beste druiven uit de eigen wijngaarden. En met een bodem die voornamelijk bestaat uit gemalen ijzer, kwarts en grind gedijen de druiven Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon daar al bijzonder goed. Op en rond het château wordt nog altijd op ambachtelijke wijze gewerkt. Machines komen er niet aan te pas bij het ploegen van de grond en het plukken van de druiven. Al het werk wordt hier zorgvuldig met de hand gedaan. Dat authentiek vakmanschap tot uitzonderlijke resultaten leidt, bewijst de familie eens te meer met deze onweerstaanbare Grand Cru.

Saint-Émilion

Saint-Émilion is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde wijnstreken ter wereld. In alle wijngaarden is Merlot de belangrijkste bewoner. De druif wordt in Saint-Émilion gemengd met Cabernet Sauvignon en Cabernet franc. Een goede Saint-Émilion kan lang worden bewaard. De houdbaarheid van deze wijn hangt af van de druif, het klimaat, de bodem en manier waarop de wijn wordt gemaakt. Dat het daarmee in de wijnstreek wel snor zit, blijkt wel uit het feit dat op de meeste wijnen uit Saint-Émilion de term Grand Cru van toepassing is.

Letterlijk vertaald betekent dat ‘grote oogst’, waarbij groot niet staat voor de omvang van de oogst. Grand slaat op de kwaliteit van de druiven, want die is groots. De uitstekende druiven staan garant voor wijnen met een fluwelig karakter en een goede structuur. Wijnen die naarmate de jaren verstrijken milder worden en een fijner bouquet krijgen.