Domaine Meyer-Fonné Pinot Blanc fris lichtgoud met groene glans. True-to-type Pinot Blanc bouquet met peer, citrus en witte bloesem. Elegant en zuiver. Milddroog, sappig en fris van smaak met citrus, pruim (mirabel) en vers gekneusde druiven. Mooi in balans en goed geconcentreerd met body en een opwekkende frisheid. Bij elke slok ontdek je weer nieuwe nuances. Uitstekende Pinot Blanc uit rijk jaar van topproducent. 100% Pinot Blanc. 12,5% alc. Lekker bij paté, sushi en asperges.

Domaine Meyer-Fonné Pinot Blanc

Domaine Meyer-Fonné is één van de meest gereputeerde kwaliteitsproducenten van de Elzas. Niet alleen vanwege hun hoog aangeschreven Grands Crus Fürstentum (Gewurztraminer), Kaefferkopf en Schoenenbourg (Riesling), maar ook door hun uitstekende Pinot Blanc. Het huis heeft zich zelfs gespecialiseerd in Pinot Blanc, die er samen met Riesling de meest aangeplante druif is. En deze 2018 Pinot Blanc van Meyer-Fonné kan wedijveren met de beste Pinot Blancs uit de historie van de Wijnbeurs, zoals die van Domaine Weinbach, Mullenbach en Boxler.   

Domaine Meyer-Fonné

Al vier generaties lang maken de Meyers kwaliteitswijnen in het Katzenthal in de Elzas. Félix Meyer is de grondlegger van het wijnhuis. Hij kocht in 1877 het ‘château’ aan, wat nog steeds het hoofdkantoor van het bedrijf is, en plantte toen de eerste wijnstokken. Zijn dochter, Lucie Fonné specialiseerde zich in het werk in de wijngaard en ook zoon Félix stapte in het familiebedrijf. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het bedrijf gemoderniseerd werd en heeft samen met zijn vader een stempel weten te drukken op de wijnen en innovaties met betrekking tot het werk in de wijngaard.

Het domein heeft meerdere wijngaarden, verdeeld over zeven gemeenten; Katzenthal, Ammerschwihr, Ingersheim, Riquewihr, Kientzheim, Colmar en Bennwihr. De ligging van de wijngaarden en de bodemsamenstellingen verschillen behoorlijk. Zo liggen de wijngaarden in Colmar op redelijk vlak land, terwijl de wijngaarden in Katzenthal behoorlijk stijl oplopen.

De ondergrond in Riquewihr zit vol met klei en zandsteen, waar zich in het Katzentahl veel graniet bevindt. Tevens hebben de meer zuidelijk gelegen wijngaarden behoorlijk wat meer zon dan de wat koelere, op het westen georiënteerde, wijngaarden. Deze veelzijdigheid biedt wijnmaker Félix Meyer het voordeel dat hij elk druivenras op het juiste terroir kan cultiveren. De stijl van zijn Elzas wijn kan getypeerd worden als krachtig, vol en toch elegant.