Chassenay d'Arce 'Cuvée Premiere' Champagne Brut kraakhelder bleek fris lichtgeel met bruisend fijne mousse. Strakke Champagne neus van onstuimig fris fruit met brioche en biscuit. Een elegante, ranke klasse Champagne met goede concentratie aan vers fruit, mineralen en brioche.

Met een delicate ’crêmeux’ finale. 90% Pinot Noir, 9% Chardonnay en 1% Pinot Blanc. 12% alc. Behaalde goud op Feminalise en goud bij Mundus vini.

Chassenay d'Arce 'Cuvée Premiere' Champagne Brut

De geschiedenis van Chassenay d'Arce begint in 1956. Het is opgericht in Ville-sur-Arce door vijf pioniers, wat nu het Chassenay d'Arce huis heet. Dit gebied telt zo'n 130 families en drie generaties wijnmakers, waardoor een schat aan kennis uitgewisseld wordt.

Het wijngebied Chassenay d'Arce bestaat uit 315 hectare en telt 12 dorpen in het hart van de Côte des Bar. Gevormd door een uniek afwisselend landschap tussen wijngaarden en bossen, wordt het ook gekenmerkt door hun diverse variëteiten en door de geïntegreerde wijnbouw die ze beoefenen.

De familieband, de stemming van het terroir en de hoge standaarden zijn belangrijke drijfveren om ervoor te zorgen dat er alleen Champagnes van de beste kwaliteit worden geproduceerd.

Champagne wijn

Champagne is wereldwijd de meest prestigieuze en ook meteen de meest bekende mousserende wijn. Champagne heeft de naam te danken omdat dit enkel gemaakt mag worden wat uit de champagnestreek afkomstig is.

Deze streek ligt in het noorden van Frankrijk. Van de 300 wijnbouwgemeenten dragen er 17 de status 'Grand Cru', er dragen 40 de status Premier Cru en de rest is geclassificeerd als Cru.

De druiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier zijn veelvoorkomende druiven in de champagnestreek. Deze duiven profiteren van het koele klimaat en bodems vol kiezels kalk en klei.

Deze terroir houdt ’s nachts goed de warmte vast, zodat de wijnstokken niet bevriezen.