Truffe Blanche Chardonnay volop Chardonnay fruit met licht exotisch tintje, intens lichtgoud met vitale groene glans. Rijk en licht exotisch gefruit van geur met citrus, perzik en ananas. Mond vullend breed en volrijp van smaak met levendig Chardonnay fruit, lekker sappig met een klein ‘vetje’ en een mooie frisheid. Rijk glas geconcentreerd Chardonnay fruit met licht exotisch karakter. Van de bijzonder geslaagde oogst 2018. 100% Chardonnay. 13% alc. Lekker bij de borrel, gerookte zalm en gebakken vis.

Truffe Blanche Chardonnay

Deze Franse Chardonnay wijn is gemaakt van de bijzonder geslaagde oogst van 2018 en is afkomstig uit de Pays d'Oc: een bijzonder wijngebied in het zuiden van Frankrijk met een grote diversiteit aan kwalitatief goede wijnen, zowel rood, wit als rosé. Het is namelijk een officieel wijn kwaliteitslabel, gecertificeerd door het Bureau Véritas Quality Franc.

Chardonnay

Droge Chardonnay, menig wijnliefhebber is er gek op. De druif dankt zijn populariteit aan het veelzijdige en flexibele karakter. In zowel een koel/gematigd klimaat (Frankrijk) of een heet klimaat (Californië) laat Chardonnay prachtige resultaten zien. Vaak niet geblend en dus 100% Chardonnay, maar er zijn ook een paar zeer succesvolle blends met bijvoorbeeld de Viognier druif.

Kenmerken van een typische Chardonnay uit Frankrijk zijn de fruitige aroma’s van groen fruit en citrus, veel body, een romige textuur, en fris en levendig van smaak. Veel wijnmakers kiezen ervoor om de wijn in hout te laten rijpen, waardoor de aroma’s van vanille en toast goed naar voren komen. Geen liefhebber van hout gerijpte Chardonnay? Dan is deze witte wijn uit de Pays d’Oc een goede optie.