Henri Clerc Les Charmes Chardonnay Meursault 1er Cru, vitaal krachtig goud/geel/groen. Strak en toch breed van geur met citrussorbet, witte bloesem, gele Reine Claude en rokerigheid. Weer gebalde Chardonnay kracht in de complexe smaak met limoen, toast, roomboter en eiken. Alle rijkdom perfect in balans. Een overdonderend smaakconcert.

Deze wijn heeft een intens, rijk en complex smaakprofiel. Een kenmerkend profiel voor Chardonnay, Semillon of Viognier wijnen. In de complexe smaak van deze intense witte wijn ontdek je limoen, toast, roomboter en eiken. Een wijn waarbij alle rijkdom perfect in balans is wat resulteert in een overdonderend smaakconcert.

Premier Cru
Bourgogne kent drie classificaties wat wijn betreft. Deze zijn opgericht in 1865. De classificaties Grand Cru, Premier Cru en gemeente-appellations worden uitgereikt aan een wijngaard. De bodem, helling en ligging van de wijngaard bepalen de status. In de Bourgogne is de hoogste classificatie grand cru. Premier cru is de daarop volgende classificatie. De Classificaties verschillen per gebied.
 

Henri Clerc Les Charmes Chardonnay Meursault 1er Cru AOC Bourgogne Frankrijk

 


Druif: Chardonnay
Alc: 14%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Bourgogne
Wijnstreek: Henri Clerc
Land: Frankrijk
Jaar: 2014