Château Salambo, is uw perfecte gelegenheid om te duiken in een gemengde wijngaard die uitstekende productieomstandigheden biedt. De 2010 vintage is super, gemiddelde intensiteit neus opent met gestoofde cassis en bramen fruit. De smaak is rond, zacht fruitig met tannines aanwezig en eindigt met chocolade noten. Het is een wijn voor ontdekking, toegankelijk, lekker en fruitig dat zal verrassen.

De geschiedenis van de Tunesische wijngaard
In het begin van de 20e eeuw, tijdens de koloniale periode, was de wijnproductie in Tunesië zeer aanwezig. Van Franse wijnmakers van de Bourgogne en Bordeaux hebben hun expertise beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige wijnen in dit land. Na de onafhankelijkheid is de wijnproductie vertraagd, maar wijnbouw bleef in leven en in de afgelopen jaren zien we een lichte stijging grotendeels te wijten aan de 'vliegende' wijnmakers.

De naam Grand Cru
Elk jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de oogst, besluiten eigenaars de "Grand Cru" te geven op hun wijnen. Dit is een productie die uitzonderlijke verleidelijke wijnen voortbracht.

Château Salambo Grand Cru AC 2011

Druif: Cabernet, Merlot, Carignan
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Château Salambo
Wijnstreek: Mornag Hills Region
Land: Tunesië
Jaar: 2011