Sangrato 'Bussia' Barolo stevig warm bruinrood/zwart. Rijke geur van zoet zwart fruit, gedroogde specerijen, cacao en de belofte van truffel. Relatief soepel en toegankelijk van smaak, meer feminiene stijl, wikkelt mooi af met zwarte kersen, bessen, framboos en een fijne en zachte structuur.

Elegante stijl met fraaie lengte. Verfijnde Barolo ‘Cru’ met veel schakeringen. 24 maanden gerijpt in eiken vaten. 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Lekker bij fazant met eekhoorntjesbrood, lamsrack en oude Parmezaan.

Sangrato 'Bussia' Barolo

In het noordwesten van Italië vinden we de regio Piemonte en is dit ongeveer de enige plek ter wereld waar de Nebbiolo druif voorkomt. Maar het is wel een druif die één van 's werelds beroemdste wijnen voortbrengt: Barolo.

De naam Nebbiolo is afgeleid van 'nebbia', de bekende najaarsmist die de dalen van Piemonte volledig kan omgeven. De druif bevat dankzij zijn dikke schil veel tannines en brengt daarom stevige Italiaanse rode wijnen voort met een hoge zuurgraad.

Naarmate de wijn enkele jaren op fles rijpt, worden er aroma's van rozen, truffels, viooltjes en pruimen ontwikkeld.

Barolo Bussia

Binnen Barolo zijn er enkele wijngaarden die sinds 1961 de status 'Cru' mogen dragen. Zo ook de Bussia wijngaard, die eigenlijk meerdere percelen omvat en zo'n 290 hectare beslaat.

Dankzij de combinatie van leem, zand, klei en mergel worden hier zeer verfijnde Barolo's voortgebracht en dat maakt Bussia de bekendste en één van de meest geliefde subzones binnen de gemeente Monforte d'Alba.