Blackhawk Chardonnay Californië Verenigde Staten, krachtig, breed en exotisch rijk van geur met citrus, ananas en perzik en een mooie toets rokerig eiken. Volromig en mond vullend breed van smaak. Met weer volop exotisch fruit, romige vanille en levendige fraîcheur. Ook hier blijkt 2015 een mooi jaar. Perfecte kwaliteit/prijsverhouding. 100% Chardonnay, 14% alc. Heerlijk bij gamba’s, zalm, wit vlees in romige saus en milde curry’s.

Vol exotisch fruit, romige vanille en levendig fraîcheur. Deze wijn smaakt heerlijk bij wit vlees in een romige saus.

Deze Blackhawk is een heerlijke volle fruitige Chardonnay uit Californië, uit de streek Lodi Central Valley. Deze streek kenmerkt zich doordat het één van de meest productieve landbouwgebieden ter wereld is, 90% van alle wijn uit de Verenigde Staten komt uit dit gebied. Voor de Verenigde Staten is dit gebied zelfs de belangrijkste bron voor producten als tomaten, asperges, amandelen en natuurlijk de druiven.

Volle fruitige Chardonnay uit Californië

Central Valley is de grootste van de vier wijngebieden in Californië. Door het mediterrane klimaat in de vallei hebben de Chardonnay druiven zeer goed de kans gehad om optimaal te rijpen. Dit komt door warme zomers afgewisseld met milde winters. Door dit warme klimaat ontwikkelt de Chardonnay zich optimaal en proeft u een wijn barstensvol fruit met een lange afdronk.
 

Blackhawk Chardonnay Californië Verenigde Staten

 


Druif: Chardonnay
Alc: 13,5%
Wijnhuis: Blackhawk
Type: Witte wijn
Wijnstreek: Central Valley, Californië
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2015