Deze rode wijn uit Italië, gebied Piëmonte is gemaakt van 100% Barbera druiven. Dit blauwe druiven ras gedijt goed op allerlei grondsoorten. Barbera wordt in Europa voornamelijk aangeplant in het noorden van Italië. Buiten Europa vind je de druif terug in Argentinië en Californië. De zuurgraad en laag tannine gehalte is kenmerkend voor de Barbera. De wijnen zijn makkelijk en toegankelijk en hebben er voordeel bij als de druiven goed gerijpt hebben.

Drie wijnen uit piëmonte zijn wereld beroemd dit zijn Asti Spumante, Barbaresco en Barolo. Het gebied ligt aan de voet van de Alpen, Piëmonte betekent dan ook ‘aan de voet van de bergen’. Culinair gezien is Piëmonte ook wel bekend om zijn truffels. In dit gebied is twee derde van de wijnen die geproduceerd worden rood. Overige druiven rassen die veel verbouwd worden zijn de Nebbiolo, Brachetta en Dolcetto alle drie blauwe druiven rassen. De belangrijkste witte druif is de Moscato.

De wijngaarden in dit gebied bevinden zich op de steile hellingen van de bergen en heuvels, dat zorgt voor optimale omstandigheden voor de druiven die er groeien.

De wijn heeft een diep rode kleur met een paarse rand. Een frisse geur van rood fruit, kersen en framboos. In de smaak komt dit rode fruit weer terug, erg frisse wijn met iets peper. De afdronk is ook wat kruidig.

Lekker bij vleesgerechten en lichte kazen.

Reggio Barbera Piëmonte DOC 2013

Druif: Barbera
Alc: 12%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Reggio
Wijnstreek: Piëmonte
Land: Italië
Jaar: 2013