Egidio Barbera d'Alba diep donker purperrood. Krachtig en rijk van geur vol gebald bosfruit, kruidig eiken en cacao. Vol romig en rijk van smaak met vleeskersen, bramen, bosfruit, kruiden, espresso en donkere chocolade. Stevige zwarte bessen explosie met kersenbonbon karakter. 100% Barbera. 14% alc. 12 maanden gerijpt op eiken.

Egidio Barbera d'Alba

In de heuvels van Langhe vind je het wijnhuis Bosio, opgericht in 1967 door Egidio en Angela Bosio. Door hun harde werk, passie en de aandacht voor kwaliteit produceren zij geweldige wijnen. Tegenwoordig is het een welbekend huis in de Piemonte regio en beslaan alle wijngaarden in totaal zo'n 500 ha. Hun kracht ligt bij het creëren van mini wijngaarden waar ze de kenmerken van elke druif optimaal kunnen benutten.

Valter Bosio is de derde generatie die aan het werk is in La Cantina Bosio. Zijn zoon Luca is een afgestudeerd wijnmaker en bracht veel nieuwe inzichten en technische kennis in het familiebedrijf. Zo maken ze hun missie waar waarbij traditie en innovatie samenkomen.

Barbera d'Asti vs Barbera d'Alba

De basissmaak van van Barbera d'Alba en Barbera d'Asti verschillen nauwelijks van elkaar. In mooie jaren kunnen ze beide bol staan van de donkere kersen en zwarte bessen. In stijl verschillen ze echter wel degelijk. De Barbera uit Alba is meestal wat donkerder van kleur en steviger van structuur. Barbera d'Asti, die een paar jaar terug van DOC naar de hoogste kwaliteitstrap DOCG promoveerde, moet het meer van zijn finesse en subtiele nuances hebben.