Manieri Barbera d'Asti vitaal warm rood/zwart met purperen gloed. True-to-type van geur met levendig rood kersenfruit, vlier en aardse Italiaanse kruiden. Fruitrijk en energiek van smaak vol sappige rode Barbera kersen en subtiele kruidigheid met grip, body en frisheid. Klassieke, levendige Barbera d’Asti vol sappig rood kersenfruit. 100% Barbera. 13,5% alc. Lekker bij lasagna bolognese, een sappige steak en Italiaanse worst.

Manieri Barbera d'Asti

De kwaliteit van de Barbera wijnen heeft in 1970 geleid tot het instellen van de beschermde herkomstbenamingen Barbera d'Asti DOC. Op basis van haar unieke en romige karakter en verfijnde kwaliteit is Barbera d'Asti in 2008 zelfs gepromoveerd tot DOCG, de hoogste Italiaanse kwaliteitsaanduiding. Mits met zorg en toewijding behandeld brengt Barbera net als de beroemde Nebbiolo uit Piëmonte authentieke en kwalitatief hoogwaardige rode Italiaanse wijn voort.

Barbera 

Naast Nebbiolo is Barbera de populairste blauwe druif in het noordelijke Piëmonte. Een Barbera wijn is te herkennen aan zijn frisse zuren en fruit rijke smaak met rood en zwart fruit, zoals kersen, bramen, bosvruchten en cassis. In vergelijking met Barolo of Barbaresco bevat Barbera d'Asti een stuk minder tannines en is daarom wat toegankelijker, omdat ze ook jong al goed te drinken zijn. Als Barbera op hout rijpt, wordt de rode Italiaanse wijn wat steviger en voller van smaak en ook komen er rijkere aroma's vrij van fruit, chocolade en tabak.