Marqués de Reinosa Cecios Rioja DOCa Blanco prachtig citroengele wijn met groene reflecties, waarin de druiven Tempranillo, Garnacha Blanca en Viura laten zien dat ze een perfect trio vormen. Dit druiventrio zorgt voor verleidelijke aroma’s van appel, peer, grapefruit, ananas en een vleugje fijne kruiden. De wijn heeft een frisse en aangename smaak en gaat ideaal samen met lichte voorgerechten, vis en paté.

Marqués de Reinosa Cecios Rioja DOCa Blanco

Bodegas Marqués de Reinosa werd opgericht in 1965 en ligt in Rioja Baja, een van de subregio's van Rioja. De wijnstokken staan op het land aangeplant en ook de wijnen worden stuk voor stuk op het landgoed gebotteld. 

De wijngaarden van Bodegas Marqués de Reinosa worden geïrrigeerd met water uit de Cidacos rivier en het gebied wordt afgeschermd van de harde windvlagen door de Sierra de Yerga en de kliffen van Peña Isasa. De wijnstokken worden zorgvuldig onderhouden en de wijnen danken hun intense karakter mede aan het mediterrane klimaat waarin de druiven rijpen. 

De Markies van Reinosa

Bodegas Marqués de Reinosa heeft een rijke geschiedenis die meer dan honderd jaar teruggaat. De oprichter van het wijnhuis was namelijk de Markies van Reinosa. Een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Rioja-wijn in de tweede helft van de negentiende eeuw. Hij maakte zich sterk voor de wijnbouwers in de regio en heeft er voor gezorgd dat er in Madrid een wet werd aangenomen om een halt toe te roepen aan de vervalsing van Rioja wijn. 

Bodega Marqués de Reinosa combineert de nieuwste technologie met traditioneel vakmanschap om moderne rode, witte en rosé rioja wijnen te produceren die in heel Spanje en daarbuiten worden verkocht om zo de glazen van de meest kritische fijnproevers te bereiken.