Lustru Nero d'Avola Terre Siciliane prachtig diep robijnrode wijn met de heerlijke aroma’s van rood fruit. Delicaat met een verrassend vleugje pit, met in de neus de rijp rood fruit als kersen, bessen en een lichte kruidigheid. Puur, sappig en soepel met ook in de mond volop smaken van geconcentreerd rood fruit en subtiele kruiden. Licht gekoeld de perfecte begeleider van Italiaanse pasta’s en gerechten van de grill.

Nero d’Avola

Het is de populairste en daarmee ook de meest aangeplante druif op Sicilië: de Nero d’Avola. De druif wordt regelmatig gebruikt in combinatie met de Siciliaanse druif Frappato, die veel wegheeft van de bekendere Pinot Noir. Ook combinaties met internationale rassen als Cabernet Sauvignon zijn populair. Toch weet de Nero d’Avola de essentie van Sicilië het best weer te geven in een solo-optreden. Dat vraagt een flinke dosis vakmanschap van de wijnboer. De druif wil zich namelijk nog wel eens van z’n zure kant laten zien.

In de juiste handen – en daar bevindt zich de druif bij de eerlijke wijnmakers van Cantine Europa – is het het fruit dat schittert in de fles. Rijp en krachtig, Sicilië op z’n best.

Lustru Nero d'Avola van Cantine Europa

Cantine Europa is een wijnbouwcoöperatie op Sicilië, in 1962 opgericht door 31 leden. Anno nu telt de vereniging ruim 2.000 aangesloten wijnboeren, die zich gezamenlijk inzetten om de traditionele waarden van de wijnbouw te behouden. Alles met één doel voor ogen: het beste uit de druif halen om zo de best mogelijk wijn te maken. De wijngaarden van de coöperatie, in totaal ruim 4.500 hectare, liggen verspreid over de provincies Trapani, Agrigento en Palermo. In de heuvelachtige omgeving in West-Sicilië profiteren de druiven optimaal van de zon en het milde zeeklimaat. De aangesloten wijnboeren verzorgen hun territorium met zorg. Voor hen is het namelijk niet alleen hun leefgebied, maar de grond waarin zij en hun druiven zijn geworteld.

Een omgeving die rijk is aan oude verhalen, gedreven boerenfamilies en sterke tradities die scherp worden bewaakt. Dit alles rond één gemene deler: de druif en zijn wijn. Daarbij houden de wijnboeren zich ver van chemicaliën en pesticiden. Geholpen door het klimaat, jarenlange ervaring en de beste technische uitrusting maakt Cantine Europa een (h)eerlijke wijn van de biologisch geteelde Nero d’Avola-druif.