Lovatti Valpolicella DOC Classico Superiore Ripasso is een elegante en fluweelzachte klassieke Italiaanse rode wijn. Valpolicella Ripasso staat bekend als hét zusje van de Amarone. Deze wijn heeft een helder robijnrode kleur met een intense geur van rode bessen, kersen en een tikkeltje vanille. Volle en ronde smaak in combinatie met de zachte tannines geven de wijn een perfecte balans. Een prachtige blend van de druivensoorten Corvina, Rondinella en Molinara.

Familie Lenotti


Het wijnhuis van familie Lenotti ligt in Bardolino, aan de rand van het Gardameer. Lovatti is de 2e wijn van het wijnhuis Lenotti. Al sinds 1906 heeft Cantine Lenotti gezorgd voor een uitstekende regionale reputatie van de prachtige kwaliteitswijnen die er worden geproduceerd. De familie investeert in de kwaliteit van de wijnen en verbetert constant het wijnbereidingsproces. De wijnkelder van Lenotti biedt een scala aan hoge kwaliteitswijnen. De familie heeft de beschikking over een flink aantal wijngaarden in de gebieden 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

 

Valpolicella Ripasso Superiore


Ripasso betekent dat de wijn wordt versterkt. Door middel van een tweede gisting op de 'Marc' (schillen en restanten). De naam Superiore mag alleen aan de wijn worden toegekend als de 'Marc' afkomstig is van de Amarone wijn. Daarnaast moet de wijn minimaal 1 jaar rijpen op eikenhouten vaten. De Amarone della Valpolicella is één van de meest prestigieuze Italiaanse wijnen. Helaas hebben dit soort wijnen ook een hele stevige prijs. Gelukkig heeft de Amarone echter ook nog een zusje: de Valpolicella Ripasso. Deze wijn heeft een tweede gisting ondergaan op schillen die gebruikt zijn voor de Amarone.

 

 

Lovatti Valpolicella DOC Classico Superiore Ripasso 2009


Druif: Rondinella, Corvina, Molinara
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Lovatti
Wijnstreek: Veneto DOC
Land: Italië
Jaar: 2009