Cardamore Rosso Toscana stevig bessen rood. Rijke, fruitige geur met kers, cassis en Italiaanse kruiden. Mond vullend breed van smaak vol rood fruit, sappige bosvruchten en specerijen. Edele, gefruite en soepele Toscaan in verleidelijk romige stijl. 85% Sangiovese, 10% Merlot, 5% Syrah. 13,5% alc. Lekker bij pizza salami, Italiaanse charcuterie of een cheeseburger

Cardamore Rosso Toscana

In de regio Toscana Rosso is de regelgeving erg wisselend: daar waar DOC en in het bijzonder de DOCG wijnwetgeving erg strikt is, bieden de IGT regels veel speelruimte. Aan de ene kant biedt het de wijnmakers de mogelijkheid om concessies te doen aan kwaliteit en te kiezen voor bulkwijnen. Aan de andere kant bieden de regels ruimte om vernieuwende wijnen te maken, waarvoor in de traditionele Italiaanse wijnwetgeving geen ruimte is. Veel van de Super Tuscans zijn daarom als Toscana Rosso geclassificeerd. 

Super Tuscan

Super Tuscan is een term voor een blend die bestaat uit niet-inheemse druiven, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot. Om in Italië een classificatie als DOC of DOCG te krijgen, moet een wijn aan strenge eisen voldoen. Door het gebruik van deze Franse druivenrassen voldeden de wijnen niet meer aan alle eisen en dus kregen zij de laagste kwalificering: vino da tavola.

Om aan te tonen dat hun wijnen niet van eenzelfde lage kwaliteit als de andere vino da tavola’s waren, besloten de wijnmakers hun wijnen een eigen benaming te geven: Super Tuscan. Later zijn diverse mogelijkheden gecreëerd om Super Tuscans toch hoger te classificeren: bijvoorbeeld de speciaal gecreëerde categorie IGT.