Aurelia Riserva Superiore, Stevig diep warm donkerrood van kleur. Volgeurig bouquet vol zwarte kersen, tijm, lavendel, olijf en specerijen, zéér aantrekkelijk. Heerlijk fruitig, breed en fris. Mooi complex van smaak met vleeskersen, rood fruit, melkchocolade en frisse kruiden. Ongekend goed glas Sangiovese Riserva. Geweldig bij een stuk geroosterd vlees of bij oude kazen met een harde korst. 100% Sangiovese.

Sangiovese
Heerlijk zachte Italiaanse rode wijn. Na 6 maanden rijping op vat, overtreft deze wijn nu elke verwachting.

De Sangiovese druif, die gebonden is aan de Emilia-Romagna streek, heeft een verrassende geschiedenis. Deze blijkt namelijk te zijn ontstaan uit een kruising van de Ciliegiolo druif en de Calabrese di Montenuovo. Deze laatste is niet afkomstig uit Toscane, maar blijkt te zijn ontstaan in de heuvels ten westen van Napels. Dit is zeer bijzonder, omdat er maar een klein aantal van deze ranken zijn, die op deze vulkanische ondergrond hun oorsprong hebben.

Emilia-Romagna
Karakteristieke regio in het zuidoostelijke deel van Noord-Italië waar dankzij het vruchtbare karakter van de streek de keuken van Emilia-Romagna bekend staat als één van de beste van Italië. Naast de productie van druiven kennen ook veel Parmezaanse kazen en de welbekende Aceto Balsamico di Modena zijn oorsprong in dit gebied.

Aurelia Riserva Superiore DOC Sangiovese di Romagna Italië


Druif: Sangiovese
Alc: 12,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Aurelia
Wijnstreek: Emilia-Romagna
Land: Italië
Jaar: 2013