Les Trois Rois Pinot Noir-Cabernet-Merlot fonkelend diep purper/rood. Aantrekkelijke geur van bos aardbeitjes en frambozen met mint en vanille van het eiken. Mondvullend breed en stevig van smaak. Duidelijk Pinot Noir getypeerd, maar met meer bijt vlees en molligheid. Plus een toets eiken ter ondersteuning.

Mineraalrijke edele Pinot Noir met de body van Cabernet en molligheid van Merlot. Zelfs nog iets krachtiger dan de ‘Super Bourgogne’ van vorig jaar. 40% Pinot Noir, 30% Cabernet en 30% Merlot. 13,5% alc.

Les Trois Rois Pinot Noir-Cabernet-Merlot

Pinot Noir is de ster van Bourgogne. Echter is het in die regio strikt verboden om een Franse rode wijn te verrijken met bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon of Merlot.

De Super Tuscans in Toscane hebben al eerder bewezen dat de inheemse Sangiovese druif succesvol aangevuld kan worden met de kracht van Cabernet Sauvignon en de molligheid van Merlot.

De beste Pinot Noir 2018 voor dit model komt van een wijngaard op een oude vulkaan op de kustlijn van de Middelandse zee ter hoogte van Cap d’Agde. Het bazalt in de ondergrond geeft de Pinot Noir hier een bijzonder mineralig karakter. Terwijl de Merlot en Cabernet waar de Pinot mee wordt verrijkt, meer landinwaarts werd geplukt van oude percelen bij de Libron rivier. Met een bodem vol klei, kalk en stenen. Ideaal voor rijke Merlot en Cabernet met body en structuur.

Tijdens de finale proeverij voor dit ‘Super Bourgogne model’ bleken de beste cuvées opnieuw afkomstig van Domaine Preignes Le Vieux in VIAS. Waar de begeesterde wijnmakers Jérôme en Aurelia Vic bewezen dat zij ook in 2018 een meesterlijke Pinot Noir met Cabernet Sauvignon en Merlot kunnen maken.

Het geheim zit hem in de speciale kweekmethode van de stokken (via compost en het loswoelen van de bodem), waardoor ze sterke, lange wortels krijgen die het voedsel diep uit de bodem halen.

En daardoor goed bij het grondwater en de minerale lagen komen. De Franse rode wijn uit de Pays d'Oc wordt gelagerd op eiken vaten van tonnelier Radoux uit de bossen van Allier. Waarvan een deel licht is getoast (voor tonen van mint, ceder en vanille) en een deel medium gebrand (voor mokka en chocolade).