Château Marzy Grand Enclos de Riffat Pomerol mooi ontwikkeld warm rood/zwart. Klassiek en volledig open Pomerol bouquet met romig donker Merlot fruit, ceder, cacao en aardse truffel impressies. Rijk en mollig van smaak vol zalvend kersenfruit met ceder, vanille, melkchocolade en een vleugje ijzer (van de ijzerhoudende ‘crasse de fer’-laag in de bodem).

Met body, een vette textuur en uitstekende frisheid. Klassieke, drinkrijpe Pomerol uit stevig jaar. Lagerde deels op nieuwe en deels in eerstejaars eiken vaten. 70% Merlot, 30% Cabernet Franc van gemiddeld 35 jaar oude stokken. 13% alc. Lekker bij ossenhaas, eend en gerechten met paddenstoelen en truffel. 

Château Marzy Grand Enclos de Riffat Pomerol

Het verhaal van Château Marzy Grand Enclos de Riffat begon allemaal met François Maison die van zijn echte passie zijn werk maakte: het verkopen van wijn vanuit de Gironde. In het begin van de twintigste eeuw werd het bedrijf steeds groter en was de hulp van zijn zoon Romain meer dan welkom.

Hun samenwerking resulteerde in het ontwikkelen van een eigen wijnproductie. Daarbij werden ook verschillende châteaux onder hun hoede gebracht, waaronder het prestigieuze Château Le Gay, Château Marzy en Clos Magne Figeac. De huizen in Pomerol, Saint-Émilion, Graves de Vayres en Bordeaux worden tegenwoordig gerund door Luc en Marc, de kleinkinderen van Romain Maison. 

Château Marzy Grand Enclos de Riffat 

De wijngaard van Grand Enclos de Riffat is ontstaan door een samenvoeging van twee kleine percelen in het dorp Riffat: een historische plek waar vroeger in de twaalfde eeuw de pelgrims van Saint Jacques de Compostelle toevlucht zochten bij de hospitaalridders van Pomerol. En die historie komt ook visueel terug in het hedendaagse etiket van Château Marzy Grand Enclos de Riffat.

Op de bodem van klei, grind, zand en klei groeien wijnstokken van zo'n 35 jaar oud die de wijnen een verfijnde, maar ook een krachtige touch geven. Met deze geweldige Pomerol wijn als resultaat.