Fratelli A&R Barolo levendig warm robijnrood. Aantrekkelijk van geur vol rode kersen, rozen, viooltjes, ceder en blonde tabak. Al vrij zacht en soepel met zoet kersenfruit, veel sap, gedroogde Italiaanse specerijen, vanille, rozen en een zwoele, lange finale met een goede frisheid. Klasse Barolo met bijzonder goede prijs-kwaliteitsverhouding. 14% alc. Lekker bij gevogelte en wild, rood vlees met wilde paddenstoelen en risotto al funghi.

Fratelli A&R Barolo 

Ten zuiden van Turijn, in het hartje van Piëmonte wordt deze prachtige Barolo gemaakt door Fratelli, een van de producenten met de meeste onderscheidingen in het hart van Barolo. Al in 1860 werd de prestigieuze Barolo, gemaakt van de Nebbiolo druif, gezien als de top van de Italiaanse wijnen, vandaar de gedurfde uitspraak: "Wijn van koningen en koning van de wijnen".

Fratelli is in 1938 opgericht door de gebroeders Antonio en Raimondo, wiens drijvende filosofie onmiddellijk was ‘kwaliteit tegen elke prijs’. Zij werkten in de Langhe regio, het kerngebied van de Nebbiolo druif. Daar op de steile hellingen in Langhe werkt, na het overlijden van Raimondo, de stokoude Antonio nog steeds met een gedreven passie aan zijn wijnen. Met als resultaat een eerlijk en klassieke wijn. De Nebbiolo voor deze prestigieuze Italiaanse rode wijn worden met de hand geplukt.