Château la Fleur Lauga 'Cru Artisan' Saint-Julien massief purper/zwart als een Vintage Port. Beloftevol bouquet van krachtig cassis- en zwarte bessen, viooltjes, nobel cederhout en vanille van nieuw eiken. Bijzonder krachtig en gelaagd van smaak bomvol rijp fruit, goed geïntegreerd eiken (mokka en ceder) met een monumentale structuur, prachtige frisheid en een minutenlange afdronk.

Complex bewaarkanon op Grand Cru Classé niveau. 14 tot 18 maanden gelagerd in eiken barriques (70% nieuw). 90% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot op slechts 0,9 hectare in Beychevelle. 13% alc. Lekker bij ribeye, tournedos rossini en confit de canard.

Château la Fleur Lauga 'Cru Artisan' Saint-Julien

Château de Lauga, gesitueerd in de appellatie Haut-Médoc in Bordeaux, wordt al zeven generaties op rij bestierd door de familie Brun. In 2015 heeft de familie Château Capdet in Saint-Julien overgenomen en omgedoopt tot Château La Fleur Lauga. Op dit nieuwe wijndomein wordt de in Haut-Médoc opgedane kennis, ervaring en de grootste zorg ingezet om een "Grand Vin" te maken. En dat met succes!

Château la Fleur Lauga

De rode wijn uit Saint-Julien, gemaakt door wijnmaker Charles Brun, bestaat voor maar liefst 90% uit met de hand geplukte Cabernet Sauvignon druiven. Dit pakt uitstekend uit in warme en droge jaren, zoals oogstjaar 2016, en de wijn veel bewaarpotentieel geeft, zonder zijn elegantie en ronde smaak te verliezen. Met recht draagt de wijn de titel "Cru Artisan", een door INAO beschermde classificatie voor kleine châteaux (< 5 ha) met hoogwaardige kwaliteitswijn.