Domaine Guillaume Belle Crozes-Hermitage vol sappig en rijk aan concentraat. Vol en stevig purper. Karaktervolle Syrah neus, vol kruidig met donkere vruchten en zwarte peper. Krachtig en breed. In de smaak eenzelfde beleving: vol sappig en rijk aan concentraat met kracht, lengte en een solide fruitbasis om op te kauwen. Alles erop en eraan en toch zacht van structuur met grip en een zalvend mondgevoel. Machtig mooie, rijk gevulde Crozes Hermitage van topproducent. 100% Syrah, 13,5% alc.

Domaine Guillaume Belle Crozes-Hermitage

het Franse wijnhuis bewijst zich opnieuw met de 2017 Crozes-Hermitage. Guillaume Belle is opgegroeid in de wijngaarden als zoon van een ervaren wijnboer. Hij studeerde vervolgens oenologie in Avignon. Verrijkt met extra ervaring door verschillende stages en zijn theoretische kennis, startte Guillaume zijn wijncarrière bij hun familiebedrijf dat al sinds 1769 bestaat. Samen met zijn vader Philippe Belle kon hij het niveau van de wijnen naar een hoger niveau tillen. Domaine Belle is verspreid over diverse gemeenten, waaronder Larnage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph en Tournon. 

Domaine (Guillaume) Belle

Het succes van Domaine Belle is voor een groot deel te danken aan de vader van Philippe, Albert Belle. Samen hebben zij in 1990 een moderne en functionele wijnmakerij opgezet, rekening houdend met het behoud van het terroir van de individuele appellaties. In 2012 wierf Guillaume een perceel in Beaumont Monteaux, het zuiden van Crozes-Hermitage. Het domein bezit 6 ha aan wijngaarden, waarvan 5 volledig aangeplant zijn met Syrah wijnstokken. En sinds toen was ook Domaine Guillaume Belle een feit.