Fontimple Vacqueyras de stevige, zwoel kruidige wijnen van Vacqueyas zijn bij uitstek dé openhaard wijnen. En zo ook de Franse rode wijn van Fontimple: smakelijk sappig met donker bosfruit en volop Rhône kruiden. Krachtig en lang.

Vol mals donker bosfruit met Rhône kruiden. Bes paars/zwart. Zware aroma’s van donker aards fruit en smeulend haardvuur, blauwe bessen, viooltjes, peper en wat wild. Rijk, kruidig en vlezig, zit echt tussen Gigondas en Châteauneuf in. In de mond smakelijk, sappig, zalvend mals donkere bosvruchten met Rhône kruiden. Complexe rijk gekruide Vacqueyras met vol sappige Grenache rondeur. Joviaal, krachtig en lang. 60% Grenache, 20% Syrah, 20% Mourvèdre. 14,5 % alc. Lekker bij Provenҫaalse stoofschotel (Daube Provenҫale) of eendenborst met cantharellen.

Fontimple Vacqueyras

Vacqueyras is een appellatie in Côtes du Rhône Villages en bestaat uit een soort 'lappendeken' van percelen. Vacqueyras is één van de zeldzame cru's uit de Rhône die het recht heeft om zowel rode, witte en rosé wijnen te produceren, hoewel rood het meest vertegenwoordigd is. De Franse rode wijnen uit dit gebied zijn in vergelijking met Châteauneuf-du-Pape wat eleganter en minder zwaar. Ze bevatten rode en zwarte fruitaroma's, maar ook het typische vleugje Provençaalse kruiden.

Echter moeten de wijnen aan strenge eisen voldoen, zoals dat de rode wijn moet zijn samengesteld uit minimaal 50% Grenache en Syrah en de Mourvèdre druiven maximaal 25% mogen vertegenwoordigen. Ook mag het rendement slechts 33 hectoliter per hectare bedragen. De strenge regelgeving heeft natuurlijk wel een belangrijk doel: hoge kwaliteit waarborgen.