Domaine André François 'Cuvée Gerine' Côte-Rôtie Stevig vol roodpaars met donkere kern, compact en vet tranend. Uitgesproken aromatische bouquet, haast bedwelmend jammy achtig dik met lelies, viooltjes en blauwzwart fruit (cassis en zwarte kers). Zeer stuivend, wild, vol, rijk en aards met een vleugje mokka en nieuwe eiken. In de krachtige smaak veel wilde bessen en iets van espresso in een prachtige, boers romige eiken stijl met lelies. Krachtige boerse Côte-Rôtie met enorme rijkdom aan smaak, terroir en karakter. 92% Syrah en 8% Viognier, 36 maanden gelagerd in eiken vaten. 13% alc.

Domaine André François 'Cuvée Gerine' Côte-Rôtie

Bij Domaine André François maken ze sinds 1989 de meest prestigieuze wijnen binnen Côte-Rôtie. Het domein ligt op de heuvels van Ampuis bij de rechteroever van de Rhône. 100 jaar lang was de 'Gérine' heuvel verlaten, maar gelukkig besloten ze om de heuvel een nieuw leven te geven, omdat ze enorme potentie zagen in het terroir van graniet en de bijzondere hoge en zuidelijke ligging. En dat was terecht, want wat een mooie resultaten proef je terug in de Franse rode wijnen die van dit terroir afkomstig zijn. 

Rhône

Anno 2018 geldt het Rhônedal nog altijd als de bakermat voor Syrah. In het noordelijk deel, dat grofweg tussen Lyon en Valence ligt, is Syrah zelfs de enige toegestane blauwe druif en worden bewierookte monocépage wijnen gemaakt. Met name de wijnen uit de "Crus", zoals Côte-Rôtie, Hermitage en kleinere broertje Crozes-Hermitage, zijn wereldberoemd. De naam en faam van het noordelijk deel van het Rhônedal dankt de streek in belangrijke mate aan het bijzondere en unieke terroir.