Waldschutz Grüner Veltliner Grande Reserve energiek blinkend lichtgoud/groen. Intens en exotisch van geur, barstensvol mango, ananas, gele pruim, zilte citrus en groene kruiden. Geconcentreerd van smaak met een prachtig vettige textuur gebalanceerd door een crunchy frisheid. Vol exotische citrus, pruim, witte peper, crunchy mineralen en ziltige grip. Een ongekend rijke powerhouse Grüner Grande Reserve.

100% Grüner van single vineyard Scheiben. Slechts 1200 flessen van geproduceerd. 14% alc. Lekker bij gele curry, bresse-kip met dragon in roomsaus en risotto alle vongole.

Waldschutz Grüner Veltliner Grande Reserve

Grüner Veltliner is de meest aangeplante witte druif van Oostenrijk en heeft het juk van het Oostenrijkse wijnschandaal uit 1985, toen bekend werd dat enkele producenten wijn met diethyleenglycol hadden aangelengd om de smaak te beïnvloeden, reeds lang geleden van zich afgeschud. En de druif heeft wereldwijd inmiddels een grote schare fans. De populariteit van Grüner Veltliner is ergens best bijzonder, want de druif is 'relatief' nieuw aan het front.

Grüner Veltliner Grande Reserve

De hoge kwaliteit van Oostenrijkse wijn in het algemeen en Grüner Veltliner in het bijzonder is uiteraard ook te danken aan de strenge wijnwetgeving en het toezicht op de naleving daarvan. Naast de indeling naar tafelwijn, landwijn (vergelijkbaar met Vin de Pays en I.G.P.) en Qualitätswein/Districtus Austriae Controllatus (vergelijkbaar met A.O.C. en D.O.C.) zijn ook de termen Reserve en Grande Reserve wettelijk vastgelegd.

Voor Grüner Veltliner wijnen met de aanduiding Reserve worden rijpere druiven gebruikt en moet het alcoholpercentage minimaal 13% bedragen. Ook geldt dat de wijnen minimaal zes maanden rijpen. Grüner Veltliner met de aanduiding Grande Reserve moet zelfs een jaar rijpen.

Daarnaast zijn in de lokale wetgeving voor wijnen met de aanduidingen Reserve of Grande Reserve vaak nog aanvullende kwaliteitseisen vastgelegd, maar deze bepalingen verschillen van gebied tot gebied.