AUT von Waldschutz Blauer Zweigelt Classic Niederösterreich prachtige donker paarsrode wijn bomvol jonge bramen en bessen en een aards vleugje dat wel eens wordt omschreven als boers. Want Blauwer Zweigelt wordt wel eens de boerse Pinot Noir genoemd. 

Zo één met een elegant karakter en in het geval van deze AUT met een jeugdig karakter. In de mond vertaalt zich dat in donkere bramen, pruimen en zwarte bessen, aangevuld met de voor Blauer Zweigelt zo kenmerkende smaken van friszure en lekker sappige morellokersen.

Een pepertje geeft ‘m wat bravoure. Zet de wijn even in de koelkast en geniet bij een graad of 15 van zijn verfrissende jeugdigheid.

AUT von Waldschutz Blauer Zweigelt Classic Niederösterreich

Deze prachtige wijn is afkomstig van Weinhof Waldschütz. Een prachtig wijnhuis in Niederösterreich dat in 1992 is opgericht door Anton en Elfriede Waldschütz.

Inmiddels heeft zoon Ralph het stokje overgenomen van Elfriede en houdt hij samen met zijn vader de familietraditie en jaren aan wijnervaring in stand.

Met veel passie en een scherp oog voor mens en milieu maakt de familie schitterende Oostenrijkse kwaliteitswijnen.

Dankzij de aandacht voor aandacht voor duurzaamheid is Weinhof Waldschütz onlangs het zogenaamde ‘Seal of approval Sustainable Austria’ toegekend. Dit keurmerk is uitgereikt aan slechts driehonderd wijnmakers in Oostenrijk die hun wijnen op een duurzame manier maken.

Door veel aandacht te besteden aan de natuur, het milieu en het handmatig oogsten weten Anton en Ralph elk jaar van iedere druif weer een wijn te maken die zichtzelf overtreft in zijn smaak en persoonlijkheid.

De wijngaarden bevinden zich ook nog eens op de meest zonnige hellingen van de bekende prestigieuze Oostenrijkse wijngebieden Kamptal en Wagram. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om prachtige en karakteristieke Oostenrijkse wijnen te creëren.

Blauer Zweigelt, de blauwe trots van Oostenrijk

De Blauer Zweigelt druif is dé trots van Oostenrijk. Deze druif heeft verschillende gezichten.

De jonge varianten geven vooral tinten van jong rood fruit en wanneer deze gekoeld worden gedronken is deze het lekkerst. Deze vollere Blauer Zweigelt is op hout gerijpt en heeft aroma's van rood fruit, gedroogde pruimen en kruiden. Het druivenras is in 1922 gekruist door Friedrich Zweigelt.

Hij heeft destijds de druivenrassen St. Laurent en Blaufrankisch samengevoegd en zo is Blauer Zweigelt ontstaan. Minder bekend dan zijn peperige witte collega Grüner Veltliner, maar daar gaat – als het aan ons ligt – verandering in komen.

Want zet de Blauer Zweigelt gerust in het rijtje van smaakvolle druiven als Pinotage en Ruby Cabernet, de aromatische kruising tussen Carignan en Cabernet Sauvignon.

Deze blauwe trots van Oostenrijk kan die competitie aan. De AUT von Waldschutz Blauer Zweigelt Classic Niederösterreich zal dan ook allesbehalve teleurstellen.