Cascavel 'Les Terroirs des Papes' Châteuneuf-du-Pape (Organic) Compacte granaat rode kleur die rijping laat doorschemeren. Zeer complexe neus van bessen, kersen, drop, leder en rozijntjes. Rijkgefruit, romig en vol van smaak met naast zoet rood fruit een ietwat vlezige smaak en een hartige toets zo kenmerkend voor goede Châteuneuf-du-Pape.

Met silky tannine, een vleugje laurier, aarde en drop in de lange geconcentreerde afdronk. Bezit een elegantie die maar weinig Châteuneuf’s hebben dankzij de mineraalrijke - ‘Sabiles Rouges’ - rode kleigronden waarop een deel van de druiven groeien. Erg karakteristiek. 80% Grenache,15% Syrah, 5% Mourvèdre. 14% alc. Schenken bij het mooiste braadstuk, pasta met truffel en Parmezaanse kaas en confit de canard. 

Cascavel 'Les Terroirs des Papes' Châteuneuf-du-Pape (Organic)

De zorgvuldig geplukte druiven komen van verschillende percelen met wijnstokken tussen de 40 en 80 jaar oud ten zuid-oosten en oosten van Châteauneuf-du-Pape. De oudste percelen bestaan uit kiezels die de warmte van overdag doorgeven in de nacht en zorgen voor optimale rijpingscondities. De jongere percelen op rode klei en kalksteen blijven zelfs in de hete zomermaanden koel en zorgen voor een zekere finesse.

Alle druiven worden met de hand geplukt en streng geselecteerd op kwaliteit. Elk perceel brengt zijn eigen complexiteit en wijnmaakster Helene weet als geen ander hier de mooiste wijnen van te maken. 25% van de wijn gaat in grote vaten waar ze 12 tot 15 maanden rijping. Daarna wordt de wijn zorgvuldig geblend en gerijpt voor minimaal 6 maanden op fles. 

Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape hoort ongetwijfeld bij de beste appellaties uit de Rhône. Deze rode wijn is geroemd om zijn krachtige en rijke karakter met een vleugje kruiden en een goede body. De bekendste blend is een combinatie van de druiven Grenache, Syrah en Mourvèdre. Door de warmte in de Rh6one rijpen de druiven goed en geven ze geweldige aroma's af.