Victoria 'Favorite Selection' Chardonnay intens fonkelend lichtgoud met groene glans. Loepzuiver en fruitrijk van geur met citrus, witte perzik, bloesem en een klein vleugje vanille. Mond vullend breed en heel geconcentreerd van smaak met rijk citrusfruit, gele pruim, ananas en een uitstekende frisheid. Met een iets vettige textuur en een stenige, licht ziltige mineraliteit à la Chablis. Als groot liefhebber van Chablis leent Victoria, de vrouw van de château-eigenaar, in topjaren zoals 2018, haar naam aan de mooiste ‘Chablis-like Chardonnay’ van de oogst. 100% Chardonnay. 6 maanden gelagerd in eiken vaten. 13,5% alc. Lekker bij gegrilde coquilles, zalm en spaghetti vongole.

Victoria 'Favorite Selection' Chardonnay

Victoria Lemstra is de vrouw van de eigenaar Floris Lemstra van Château Canet. Het geheim van de favoriete Chardonnay van Victoria is dat de wijn niet alleen afkomstig is van het mooiste Chardonnay fruit van Château Canet‘s topoogst 2018, maar ook op een bijzondere manier is gemaakt. Namelijk met behulp van ‘The Wine Grenade', een nieuwe uitvinding uit Nieuw Zeeland waarmee tijdens de gisting nog meer fruit aan de druiven onttrokken kan worden en de wijn dieper en intenser van smaak wordt. Als geboren Nieuw-Zeelandse met een eigen château in Frankrijk, werd Victoria gevraagd om deze nieuwe vinding uit te willen proberen. Met deze fenomenale Chardonnay als verbluffend resultaat! Floris heeft de heerlijke witte wijn met trots naar haar vernoemd. 

Victoria 'Favorite Selection' Chardonnay

Als verwoed liefhebber van grote Chardonnays, selecteert Victoria jaarlijks één vat van de beste Chardonnay van de oogst. Die uitsluitend bestemd is voor eigen gebruik, vrienden, kennissen en een paar bevriende restaurants. Echter, omdat we de wijn vorig jaar per toeval op het château proefden en perplex stonden van de kwaliteit, kregen we het voor elkaar om een deel van het vat te reserveren. Deze geconcentreerde Franse Chardonnay wijn bevat de stenige, licht ziltige mineraliteit à la Chablis.