Domaine Thierry Drouin Plaisance AOP Mâcon-Villages Bourgogne Frankrijk, Licht fris groen/ geel vol energie. Vitaal stuivende aroma's van roze grapefruit, aalbes, pruim en peer aangevuld met klassieke rokerigheid en nootjes. De smaak opent lekker exotisch met ananas, lychee en peer. Zuiver en krokant van snit met citrus en mineralen in de afdronk. Zeer verleidelijke exotisch gefruite Mâcon-Villages met kracht en lengte. 13,5% alc.

Een zuivere en krokante Mâcon-Villages met een exotische vleug fruit en veel kracht die op een duurzame manier is gemaakt. Bij Domaine Thierry Drouin werken ze namelijk volgens het 'Lutte Raisonnée' principe, waarbij men de natuur zoveel zijn gang laat gaan. Deze witte wijn uit de Bourgogne smaakt heerlijk bij asperges met verse zalm en parmaham.

Domaine Thierry Drouin

Aan de voet van de bekende rots van Solutré, in Vergisson, ligt het Domaine Thierry Drouin. Het totale domein omvat negen hectare in Pouilly-Fuissé en drie hectare onder de appellation Mâcon. Gemiddeld zijn de stokken tussen de 25 en 65 jaar oud. Charles en Thierry Drouin passen in de wijngaarden geen insecticiden en herbiciden toe. Ze werken volgens het ‘Lutte Raisonnée’ principe, waarbij men de natuur zoveel mogelijk zijn gang laat gaan. Niet volledig biologisch, maar wel een zo dicht mogelijke benadering daarvan. Oogsten gebeurt met de hand. In de wijnkelder wordt de zwaartekracht gebruikt om fruit, sap en wijn te verplaatsen.

De vergisting vindt plaats in houten vaten, gevolgd door een rijping van 8 tot 14 maanden. Regelmatig wordt het druivensediment (de lie) doorgeroerd, de zogenaamde bâtonnage. Een maand voor dat de wijnen op fles gaan wordt de juiste assemblage vanuit de vaten gemaakt.